ALtyazı Gömme -MkvMerge / Resimli Anlatım (Çok Hızlı Süper Program-Tavsiye Ederim)
Yazar
Mesaj Sayısı : 750 Yaş : 65 Nerden : BALIKESİR ÜLKESİ : Tecrübe Puanı : 1448 Teşekkür : 2 Kayıt tarihi : 22/12/08
Konu: ALtyazı Gömme -MkvMerge / Resimli Anlatım (Çok Hızlı Süper Program-Tavsiye Ederim) Paz Kas. 15 2009, 09:59
MkvMerge
Evet arkadaslar. hepimizin ortak sorunudur. Filmi indiririz ama sonra altyazılarıyla uğraşmaktan bıkarız. Bu program buna çare bulmuş. Ben kullanıyorum size de kolaylık sağlaması için kendim resimlerle küçük bir anlatım yaptım. program sadece altyazı gömmeyi yapmıyor. Filmi kesiyor ve birleştiriyor. Çok amaçlı küçük ve bilgisayarınızı yormayacak güzel bir program.
FİLMLERİ BİRLEŞTİRMEK (İki cdli filmleri tek cd yapmak için) 1-İnput Files kısmına ilk filmimizi atıyoruz. Yada add'tan ekliyoruz. 2-APPENT TUŞUYLA İKİNCİ ( 2.3.4.5....) FİLMİMİZİ EKLİYORUZ 3-Birleştirilecek dosyalar ++> şeklinde gözüküyor. 4-Çıkış yerini ve formatımızı seçiyoruz start muxing diyoruz.
FİLMLERİ BÖLMEK Filmimizi add'e basıp ekliyoruz ve film üzerine tıklayarak 1-Global kısmına geliyoruz 2-Enable splitting (kesmeyi aktifleştir) işaretliyoruz Üç çeşit kesme yapabiliriz 3-İstedigimiz megabaytta(M) (100M,200M...) 4-İstediğimiz sürede ( 10 ar dk,20 şer dk ...) (saat:dakika:saniye) 5- İstediğimiz süreler arası (saat:dakika:saniye) aralara virgül koyarak. 6-Yine çıkış yeri ve formatını seçerek Start Muxing diyoruz.
SADE-TEK VİDEO ELDE ETME Şimdi diyelim bir softsub mkv uzantılı bir anime indirdik... Bize sadece videosu lazım alt yazıyı istemiyoruz diyelim. Türkçe alt yazılı olsun istiyoruz. Mkv uzantılı videoyu seçtiğinizde hem alt yazıyı, hem videoyu hemde olursa eğer sesi ayrı ayrı görürsünüz... Sizin yapmanız gereken videoyu sadece seçmek diğerlerinin kutucuğunu boş bırakarak, start muxing basarak sade videoyu elde edebilirsiniz.
ÖNEMLİ NOT:
Arkadaşlar unutmamanız gerek bir şey var. Eğer mkvtoolnix e .ass alt yazı ekledikten sonra; " Attachments " a gidip alt yazıda kullandığınız fontları atmasanız, ve o fontlar kullanıcıda olmazsa default yani arial olarak görünür . Mutlaka o bölüme kullandığınız yazı fontları atmalısınız.
ALtyazı Gömme -MkvMerge / Resimli Anlatım (Çok Hızlı Süper Program-Tavsiye Ederim)