Misafir Misafir
| Konu: zorunlu eğitim 5 yaşında başlayacak.. C.tesi Haz. 06 2009, 01:12 | |
|
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Genel Müdürü Remzi İnanlı, önümüzdeki günlerde 32 ilin valileri ve Milli Eğitim Müdürleri ile bir araya geleceklerini, bu toplantı sonunda zorunlu eğitimin 5 yaşına indirilmesi kararını alacaklarını söyledi. Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) Gezici Anaokullarında öğrenim gören öğrencilerin hazırladığı yıl sonu gösterisi Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Programa Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Genel Müdürü Remzi İnanlı, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ve çok sayıda davetli katıldı. Programda bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediyesi ve TOGEM işbirliği ile milli eğitime katkı anlamında çok daha büyük çalışmalara imza atacaklarını ifade ederken, Yavuztürk İlköğretim Okulu'nun yıkacaklarını ve F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın bu okulun yerine yeni bir okul yaptıracağının müjdesini verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Genel Müdürü Remzi İnanlı ise okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu, bununla birlikte ülkemizde uygulamanın geç başladığını ifade etti.
Son 6 yılda bu açığı kapatmak adına çalışmalarını hızla sürdürdüklerini ifade eden Remzi İnanlı, Türkiye'de bir ilk olan Mobil Anaokulu projesine Üsküdar'da TOGEM'in büyük destek sağladığını söyledi. Remzi İnanlı ayrıca çok kısa bir süre içinde 32 ilin valileri ve Milli Eğitim Müdürleri ile bir araya geleceklerini, bu toplantı sonunda zorunlu eğitimin 5 yaşına indirilmesi kararını alacaklarını söyledi. |
|
ebrar Üsteğmen
Mesaj Sayısı : 162 Yaş : 55 Nerden : Türkiye İş/Hobiler : ev hanımı.çocuklarımla kaliteli zaman geçirmek ÜLKESİ : Tecrübe Puanı : 283 Teşekkür : 3 Kayıt tarihi : 09/01/09
| Konu: Geri: zorunlu eğitim 5 yaşında başlayacak.. C.tesi Haz. 13 2009, 12:39 | |
| zaten altı yaşında bile anne kucağından zor kopartılıp ana okuluna bırakılıyorken çocukların eğitime başlama yaşının birde beş yaşa indirilmesi bana göre ters önce anne ve babadan başlanmalı bence eğitime bir şeyler öğretilebilmeliki yeni nesil sağlıklı olsun dün gece tanık olduğum iki olayı burada sizlerle paylaşmak isterim
6 yaşındaki kızım ebrarın yılsonu gösterisi vardı bizdede büyük telaş ve hazırlık tabii gün boyu ve kaç gün öncesi geceye gittik önce veliler çocuklarımızı kulise götürüp ilgili abla ve öğretmene teslim ettik orada gördüğüm manzara bana tarifi imkansız duygular yaşattı bir anne ve 6 yaşındaki kızı süslemiş çocuğu verilen göreve göre hazırlamış buraya kadar herşey iyi gelin görünki çocuk --çıkmak istemiyorum diyor sahneye ağlıyor anne mi ne yaptı desiniz iki tokatı ardı ardına iki yanağına yapıştırdı aynı tokatı ona atmamak için kendimi zor tuttum şimdi aile heleki anne böyleyken çocuk 5 yaşında başlasa ne olur sizlere soruyorum
bununla bitmedi bir ikici olayada ardından tanık oldum ara verilmişti çocuklar kıyafetlerini yeni gösteri için değişiyorlardı evet tahmin edersiniz yine bir kız çocuğu ve annesi bu annede neden memnun değildi biliyormusunuz onun derdide cümlesini aynen aktarıyorum yorum size kalmış
--saçınla oynamaktan oynunu oynamadın seni boynu kırılasıca rezil ettin beni bu seferde aynısını yaparsan öldürürüm seni çocuğun kollarından tutarak hemde çocuk sadece içini çekiyordu
bu iki tanık olduğum olayı sizlere aynen aktardım ne bir fazla ne bir eksik
bizlere öncelikle köklü reformlar lazım cesarette tabii ki önce çekirdek ailedeki ebeveyn eğitilecek çocuk değil birkaç saatini okulda geçirdikten sonra hamur gibi yoğrulduğu evine gidiyor çocuk bu durum sadece okumuşluk yada yaşam standartları ile alakalı değil çok okumuş ve modern görünümdeki ailelerin çocukları daha çok şiddet ve tekliğe mahkum kalıyor ruhsal çöküntüleri daha da fazla normal ailerlerdeki çocuklar ise istisnalar hariç daha mutlu bir çocukluk geçiriyor şiddet daha az teklik yok zaten olamaz çünkü kendine ait odası bile yok
bu konuyu okurken sizlerle çok üzüldüğüm bu iki anımı paylaşmak istedim bilgilendirme için teşekkürler | |
|