Evet haklısınız insanlar bazı şeyleri daha net görmeye başladı, ama yine de ben oy oranının çok fazla düşeceğine inanmıyorum. Çünkü sizde biliyorsunuz ki nüfusumuzun büyük çoğunluğu ekonomik olarak zayıf diyebileceğimiz bir kesim, ekonomisi zayıf insan boynu bükük, kendine güvenini yitirmiş insan olur bir süre sonra.. Öyle seçim yatırımları yapılıyor ki bir oy için size bunları anlatmam mümkün değil. Birebir şahit olduğum öyle enteresan olaylar varki " bu kadar da olmaz" dersiniz.
Her zaman güçlü ne yazık ki zayıfı bir şekilde eline geçiriyor... Size tek bir örnek vereceğim bu benim şahit olduğum bir şey "Bize oy vereceksiniz ve bunu size vereceğimiz telefon ile fotoğrafını çekip bize göstereceeksiniz!,..... ya da seni işe alacağız..."
Buyrun; hadi bunun çözümünü bulun. Buna engel olacak bir yasa var mı? Kim, buna nasıl engel olacak.. Hele de siz evinize ekmek götüremeyecek kadar, bir torba kömür alamayacak kadar kötü bir durumdaysanız.. Kime karşı koyup, biraz kaba olacak ama kime dayılık yapabilirsiniz?... bu yüzden ben oy oranının çok önemli ölçüde düşeceğine inanmıyorum. Hangi kesimin kime oy verdiği zaten belli....
Bunun da yorumunu size bırakıyorum.